luni, 22 decembrie 2008

Timpul nu mai avea răbdare...




Marin Preda avea dreptate! Oricât aș încerca eu să mă conving de faptul că răbdarea este o virtute, patience is the key to success etc, până la urmă ți se spulberă și ultima fărâmă de speranță. Cât poți aștepta? Săptămâni, luni, ani? Dar mai multe vieți, nu...
Mulți ar spune că gândesc pesimist (eternii optimiști, îi admir pe de-o parte, însă pe de altă parte, nu pot să îi înțeleg), dar eu sunt doar realistă, știu că nu se va petrece nicio "minune de Crăciun" și, pur și simplu, nu pot să mă hrănesc cu vise; sunt dulci, aromate, dar nu țin de foame.
Chiar și atunci când pare că nu ai de ales, de fapt ai, eu așa văd lucrurile. Eu am ales să nu mai aștept, timpul nu are răbdare cu mine, eu de ce aș avea răbdare cu el?

4 comentarii:

Lexis spunea...

si sfintii sa ma bincuvanteze cand spun... ca realismul este tot o forma ironica de pesimism :)) Diferenta e in denumire. Amin. (LOL)
Frumos titlu, dar ai uitat de faptul ca tu esti doar un om... si timpul e doar... timp. Vezi, deci esti optimista :)) In a weird kinda way

Andreea.R spunea...

Da, realismul este o forma de pesimism, atunci cand realitatea tinde sa fie negativa (asa cum este cazul aici). Pot sa fiu si optmista, desigur, dar numai daca sperantele mele se bazeaza pe fundamente reale. Aici este diferenta dintre un optimist/pesimist si un realist. In timp ce prima categorie tinde sa vada totul fie roz, fie gri, eu vad viata in functie de posibilitati, de realitati obiective. *Damn, I feel philosophical today :))*

Lexis spunea...

da de unde... tu vezi mereu gri. Cand ai vazut tu viata roz? macar o nuanta de roz? Ok.. nu roz... macar o alta culoareee???

Andreea.R spunea...

Nuuu, pai eu vad roz in situatiile nasoale, that's exactly the thing :))) Bine, hai sa luam alta culoare, ca roz nu e chiar cel mai fericit exemplu... sa zicem... mov :-?? In fine, ideea e ca I also look at the bright side... sometimes :D Cel putin nu poti sa zici ca nu stiu sa fac haz de necaz! Gotta keep the sense of humor, it's my lifebelt.