marți, 4 martie 2008

Adevarul despre religie

Nu stiu ce are de nu reusesc sa postez clipul de pe trilulilu (poate gresesc eu ceva, recunosc ca sunt kind of n00b la chestiile astea), asa ca aici aveti >>clipul<<.

Mentionez ca acest clip nu a fost facut de Biserica Satanista, chiar daca poarta acest tag ( fiindca acolo sunt postate filmulete de acest gen, menite sa schimbe anumite viziuni, perceptii asupra realitatii... asta desigur, pentru cine are ochi sa "vada" si urechi sa "asculte" ;) ). Clipul acesta face parte din filmul Zeitgeist, pe care il recomand oricui doreste sa afle mai mult decat este lasat la vedere. Trateaza mai multe teme (religia, atacurile teroriste de la World Trade Center si Sistemul federal de rezervă al SUA), insa pe mine ma intereseaza mai mult primul subiect, deoarece mereu am cautat dovezi ca Dumnezeu (nu) exista. Creatorii filmului incearca sa propuna o alta teorie asupra existentei lui Dumnezeu si a divinitatii in general, creand paralele intre Crestinism si celelalte religii incepand din Antichitate.

Puteti sa credeti sau nu, bineinteles… nici eu nu sustin ca tot ce se zice in el este 100% adevarat, insa recunosc ca are logica si ca mi-a dat mult de gandit. Enjoy it si incercati sa ganditi liber, sa lasati ce stiti voi de mici, ca trebuie sa va rugati la Doamne-Doamne ca sa fiti feriti de rele sau mai stiu eu ce… E greu ca odata ce inca din copilarie ti s-au inoculat anumite concepte, sa mai iesi din ce stii tu si sa vezi ca adevarul poate fi altul. E greu, dar nu imposibil. Spun asta pentru ca nimeni pana acum nu a reusit sa imi dea un raspuns bine argumentat la intrebarea “De ce crezi in Dumnezu?“. In afara de: “Pentru ca simt ca exista”, “Pentru ca il vezi in natura, in tot ce exista” nu prea am auzit… sau unii pur si simplu ridica din umeri: “Pentru ca cred io”.
Presupun ca v-ati dat seama care este parerea mea legata de acest subiect. Nu as cere nimanui sa fie de acord cu mine, ci mai degraba invit pe fiecare sa treaca totul prin filtrul propriei gandiri.


P.S. Stiati ca teoria evolutionista a lui Darwin a fost scoasa din manualele scolare pe motiv ca elevii au si asa prea mult de invatat? Taman pe asta au gasit dansii de cuviinta sa o scoata, ca e mai important sa stim “n” comentarii despre Morometii decat originile vietii, nu-i asa? ;)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Hey!

Pe mine m-a ajutat cartea asta: http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-initiati-india-parintele-paisie/

in special capitolele despre religia indiana http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-initiati-india-parintele-paisie/49-yoga-religie-sau-stiinta.htm

http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-initiati-india-parintele-paisie/53-dumnezeii-hinduismului.htm

dar am citit toata cartea pana la urma. E foarte interesanta, datorita stilului in care este scrisa in primul rand. Eu cand am citit am simtit ca ceea ce descrie acolo este ceea ce a trait el personal.

Apoi am aflat despre Iisus Hristos, nu ca nu stiam, dar nu ma gandeam ca este Dumnezeu. Anyway, la fel cum zici tu ca e greu sa comunici cuiva ideea ca Dumnezeu nu exista, la fel de greu este sa comunici ideea ca Dumnezeu exista (cuiva care e convins de contrariu).

Succes in continuare si citeste capitolele pe care ti le-am dat.