luni, 5 octombrie 2009

Two and a Half Men & Cougar Town - reviews

User Rating: 8.7/10 (IMDb)
Genre: Comedy

Pe locul doi am clasat Two and a Half Men, care parcă m-a dezamăgit puțin. Umorul e la fel de bun, nu aici e problema, ci la storyline. Nu prea mă omor după întorsătura pe care a luat-o povestea, parcă era mai tare când Charlie se plimba din relație în relație; prietena lui stabilă, pe care o are încă din sezonul trecut, mi se pare cam anostă. Şi mi-e dor de Kandi, cea de-a doua soție a lui Alan, un fel de Kelly Bundy, dar chiar mai „dumb” dacă se putea așa ceva. Cel puțin rămâne Berta, probabil personajul meu favorit, menajera cu cele mai ironice și acide replici, sau Jake, jumătatea din „two and a half men”. Având în vedere că au trecut deja șase sezoane, voi încerca să scurtez cât mai mult și, daca mă gândesc bine, nici nu-i prea greu, fiindcă plotul nu e unul complicat. Totul începe când Judith (întruchiparea soției dominatoare, nevrotice și mereu nemulțumite) și Alan (soțul anxios, ghinionist, neîncrezător în sine și zgârcit) divorțează, iar acesta din urmă se mută temporar, sau așa credea el, la fratele său, Charlie (burlac convins, compozitor de cântece pentru reclame, cu un oarecare succes, bogat și cu lipici la femei care au pe jumătate vârsta lui). Numai că situația temporară se prelungește ani buni, timp în care cei doi (trei, atunci când Jake, fiul lui Alan, rămâne în weekend-uri și vacanțe cu ei) trec prin diverse situații comice.
Nu țin minte să mai fi râs chiar la fiecare replică de la Married With Children încoace (asta fiindcă South Park se încadrează în altă categorie). Se pare că actorii au mai semnat pentru încă patru sezoane, ceea ce este o veste foarte bună și sper că și adevărată.
User Rating: awaiting 5 votes / Up 2,088% in popularity this week.(IMDb)
Genre: Comedy

Despre Cougar Town nu sunt foarte multe de zis, fiindcă abia au apărut două episoade din primul sezon. Am reuşit să îmi formez totuşi o impresie. Prima nu a fost excelentă, mi se părea că îi lipseşte ceva şi încă n-am reuşit să descopăr ce. Totuşi i-am dat o şansă şi celui de-al doilea episod, şi bine am făcut, fiindcă mi-a schimbat total părerea; a avut umor, povestea a devenit mai interesantă, personajele s-au mai diversificat şi lista poate continua. Ei bine, este vorba despre Jules, o femeie care la 22 de ani s-a văzut nevoită să se mărite, rămânând însărcinată şi ratând astfel distracţiile specifice vârstei. Acum, la 40 de ani, proaspăt divorţată, doreşte să trăiască viaţa plină de aventuri pe care a ratat-o acum douăzeci de ani. În calea acestui scop stă însă fostul soţ, prietena sa, Ellie, fiul, Travis şi vecinul ei, Gray, care consideră că Jules este prea "bătrână" pentru toate astea. Pe lângă povestea în sine, actorii sunt destul de bine aleși, în special Courteney Cox (Monica din Friends), care deține rolul principal, şi Busy Philipps, interpreta colegei sale mai tinere. Există totuşi riscul ca povestea să se plafoneze şi dacă nu găsesc ceva cu care să surprindă, mă tem că nu va rezista mai mult de 1-2 sezoane. Sincer, sper să reziste. Nu este chiar cel mai bun serial pe care l-am văzut vreodată (nici măcar în ultimii ani), dar are potenţial, ar fi bine să se profite de el.

Niciun comentariu: