duminică, 17 mai 2009

Revelatia saptamanii

Am citit un articol interesant acum vreo două săptămâni (nu întrebați unde, pentru că nici eu nu mai ştiu), care se numea ceva de genu': "What happened to all the nice guys? The answer is simple: you did.". Spunea că femeilor cărora li se pare că nu mai există tipi de treabă pentru ele, de fapt, i-au întâlnit pe parcursul vieţii lor, însă nu i-au luat în calcul din diferite motive. Ei bine, pare puţin confuză chestia asta, dar ideea era că de fapt aceştia există, numai că trebuie să fi puţin mai deschisă ca să îi vezi. Probabil că articolul a fost scris de un bărbat, după cum ne încuraja, însă serios, mi-a apărut ca un soi de revelaţie. Mi-am dat seama că am fost de câteva ori în astfel de situaţii cărora le-am dat cu piciorul şi apoi tot eu mă plângeam. Să recunoşti că ai o problemă este primul pas spre vindecare, nu?

Am găsit totuşi ceva cu care nu sunt de acord. Mai scria că femeile aşteaptă să fie invitate şi din cauza asta ratează multe ocazii preţioase. Este adevărat, dar mie aşa mi se pare corect. Poate am o concepţie învechită aici (vorbeşte latura mea romantică, gotta put a sticker over its mouth), dar eu cred bărbaţii ar trebui să facă primul pas. Acum, nu pot să vorbesc în numele tuturor femeilor, însă eu una prefer bărbaţii cu c... curaj. :D Nu vreau să am eu şi pentru el. Sigur, aici nu mă refer la "curajul" tipilor de genul celor care te "agăţă" (oribil termen, dar n-am altul mai potrivit) la metrou, evident.

Aţi fi înţeles mai multe dacă găseam articolul real, dar concluzia e următoarea: deşi uneori îţi vine să zici că nu mai există nimeni pentru tine, mai ales după ce treci prin experienţe mai puţin plăcute, de fapt poate că şi tu porţi o parte din vină; încearcă să afli care este aceea and embrace it.

Se pare că azi e ziua mea optimistă şi deci trebuie să profit de ea, fiindcă nu apare prea des... aşa că o să îmi fac din cuvintele acestea un motto. Să vedem dacă ţine. ;)

2 comentarii:

Melpomene spunea...

hahaha. tare faza. şi sunt de acord cu tine ca o femeie nu putea scrie aşa ceva. Sunt băieţi de treabă, dar în general aceştia nu prea ies în evidenţă. Aşa că e mult mai probabil să dai de un "macho" disperat decât de un tip ok care işi vede de treaba lui.

tz spunea...

Ca un (fost) "nice guy" am suferit mult si am ajuns ca la (aproape) 30 de ani sa nu fi avut nici o prietena (bineinteles ca inca "primul sarut" este ceva care nu a avut loc).
Am iubit multe fete, dar ele nu mi-au intors iubirea. Practic eu nu existam pentru ele.
Mi-am dat seama de eroarea mea: eu incercam sa ma bazez pe dragoste si nu pe sexualitate. Pana cand recent mi-am dat seama de realitate: *** Calea catre inima femeii trece prin p*zda ***. Suna dur acest lucru, dar este adevarat. Nu pentru ca ar fi femeile vinovate pentru acest lucru, ci pur si simplu este o parte a noastra, in calitate de fiinte sexuale ce suntem.

Acum am de aplicat acest lucru. Mai greu pentru mine, pentru ca sunt absolut incepator. Noroc cu cea mai veche meserie a lumii ;)