vineri, 8 mai 2009

How to fuck up someone's entire day

Dacă Lexis a avut acum câteva săptămâni o postare, "Cum să pierzi o zi pe nimic", eu aș putea să scriu alta despre cum să faci pe cineva să piardă o zi pe nimic.

Dacă ești profesor/profesoară, ghidul nr.1, în doi pași (Da, e chiar atât de simplu!):
1. Programează-i examenul.
2. Atunci când vine, fă-l(o) să aștepte și apoi trimite-l(o) acasă, spunându-i să revină peste o săptămână.
Acum, că peste o săptămână, la aceeași oră, el/ea are deja programată o altă activitate, este un detaliu neimportant.

Varianta și mai sadică e: cheamă-l(o) de la ora 12 și fă-l(o) să aștepte pană la ora 15-16. Există numeroase metode pentru a realiza asta, dar cea mai eficientă este să iei studenții în "ordinea" în care s-au așezat la coadă în fata ușii. Ce liste? Ordine alfabetică? Eh, na, lasă-i să aștepte, dă-i în mă-sa că și așa n-au ce face acasă! Îmi închipui că ăsta a trebuit să fie gândul profesoarei, altfel nu-mi explic lipsa totală de organizare.

Acum, ghidul nr.2, tot pentru profesori:
1. Spune-i cu o lună înainte că termenul limită de aducere și prezentare a unei cercetări (cam mult spus "cercetare", dar asta se dorește a fi) este pe 20 mai.
2. Trimite-i (într-o zi oarecare) seara pe la ora 10 un mail în care îi spui să aducă chiar a doua zi rezultatele cercetării.
3. Anunță-l(o) apoi cu mai puțin de o săptămână înainte că data de aducere/prezentare s-a mutat de pe data de 20 mai pe 13 mai.

Okay, acestea sunt variațiuni pe aceeași temă: cum să faci pe cineva să piardă o zi, cum să ii strici săptămâna etc. Mai pe scurt, how to screw with someone just because you can. Şi partea cea mai bună este că aceste metode se pot aplica unui grup de oameni, așadar 2(sute de) iepuri dintr-o lovitură.

Cel mai mult m-a deranjat lipsa de organizare, mi se pare inacceptabil să trimiți studentul acasă de la examen, să îi zici să vină peste o săptămână, să îi ții pe alții patru ore ca să intre în examen, doar pentru că tu ești incapabil să urmezi o listă (sau poate pur și simplu nu i-a păsat), să te sucești cu un proiect (care ia totuși ceva timp, având în vedere că nu e nici singurul) pe ultima sută de metri, după ce deja ai stabilit concret o dată. Știu că nu studiez tocmai la Oxford, dar aveam ceva pretenții și de aici.

Niciun comentariu: